Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

01 Oktober 2009

Jawapan kpd pertanyaan 'Guest' pd dialog box d sebelah

Saya tak tahu apa masalahnye, mesej yg saya tulis tak boleh keluar. Untuk persoalan yg diajukan kepada 'Guest' iaitu golongan minoriti di Malaysia selain daripada bumiputera Sabah dan Sarawak ialah masyarakat baba dan nyonya/peranakan, india, chetty, masyarakat portugis (di Melaka), orang Asli semenanjung, masyarakat sikh.

*kalau boleh saudara/saudari beri nama dan dari institusi mana, bukan apa , saya nak tau juga pelajar mana yg selalu bertanya- sekadar buat survey.
Terima kasih.

Tiada ulasan: