Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

09 Oktober 2009

Sokongan padu

saya menyokong sepenuhnya supaya SIS, WAO diharamkan. Bukan setakat diharamkan, tapi dipantau dengan teliti pergerakan mereka yang saya percaya walau diharamkan pertubuhan itu ia tetap akan bergerak aktif terutama pengaruhnya yg kuat di kalangan golongan educated dan ahli politik. SIS menganggap hukuman sebat sebagai kejam. Sebelum inipun byk pertikaikan hukum dan pelaksanaan Islam. Ia membawa idea2 Islam liberal.

Tiada ulasan: