Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

20 Oktober 2009

Tahniah kepada pelajar saya di Konvo UiTM ke 71

Harap tidak terlewat untuk mengucapkan tahniah kepada para graduan uitm yang mendapat ijazah dan diploma mereka pada konvo ke 71 ini. Khususnya para pelajar degree kelas saya yang mendapat diploma mereka. Kalau tak silap giliran mereka pada minggu ini dan minggu depan, antaranya para pelajar AP224, EC 220. Tak lupa juga bekas pelajar saya antaranya di fakulti pendidikan seksyen 17..para cikgu dan cikgi yang telah kembali bertugas semula. Semoga lebih bersemangat mendidik anak bangsa.

Tiada ulasan: