Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

10 September 2009

Minggu Ujian Pertengahan Sem


Minggu ni saya buat test di semua kelas saya kecuali kelas muzik kerana kelas tu pada hari Isnin-cuti umum. Minggu depan adalah minggu terakhir sebelum cuti khas hari raya selama seminggu. Tapi saya akan tetap buat kelas hingga hari khamis iaitu 17/9 memandangkan para pelajar yang buat presentation masih ada tapi mungkkin kehadiran yg lain kurang memberangsangkan terutama kelas pada hari khamis tu.

Tiada ulasan: