Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

28 September 2009

Kelas bermula


Hari ini 28 September bermulanya sesi kuliah selepas cuti khas raya selama seminggu. Kelas saya hari ini adalah di seksyen 17, student muzik. Seperti biasa mereka masih lagi dalam mood raya. Hari ini saya buat test untuk mereka, sepatutnya test ni dibuat sebelum raya tapi kelas hari isnin ada 2 kali cuti umum jadi saya tangguh hingga hari ini. itupun dia orang mintak tangguh lagi minggu depan, kata tak sedialah, tak bacalah.....macam2. Sebelum raya dulu berjanji elok....je...itulah student hari ini. Tapi saya teruskan juga.

Tiada ulasan: