Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

02 Julai 2009

Sekitar Konferensi Pendidikan Islam CITU 19-21 Jun 09


Shah Alam- Pusat Pemikiran dan Kefahaman Islam (CITU) telah mengadakan Konferensi Pendidikan Islam Kali ke 2 di Hotel Selesa Pasir Gudang Johor. Konferensi dwi tahunan itu diadakan bertujuan untuk membincangkan hala tuju CITU bersesuaian dengan aspirasi UiTM ke arah Research University. Konferensi tiga hari itu telah dihadiri oleh seramai 260 peserta yang terdiri daripada para pensyarah dan pegawai penasihat agama termasuk imam dan bilal dari seluruh cawangan UiTM. Ia telah dirasmikan Menteri Pengajian Tinggi Datuk Khaled Nordin sementara Naib Canselor UiTM Tan Sri Prod.Dr. Ibrahim Abu Shah telah menyampaikan ucaptamanya.

Tiada ulasan: