Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

22 April 2009

Tahniah!

(gambar hiasan)
Rasanya semua pelajar yang mengambil paper Hubungan Etnik dah boleh menarik nafas lega. Soalan pun boleh dianggap mudah dan mesra pelajar. Tidak mengelirukan. Setakat ini tiada lagi pelajar yang mengadu sukar menjawab soalan tetapi mklum balas yg saya dapat adalah , soalan2 mudah dikuasai. Perjuangan pelajar sudah selesai (untuk paper ni je la) dan pertarungan saya pula bermula untuk memeriksa kertas dan menyediakan markah dgn lebih 300 skrip dalam masa 10 hari.

Tiada ulasan: