Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

16 April 2009

Hari-hari terakhir sebelum final exam 21 april

Salam untuk semua para pelajar saya. Saya percaya sekarang ni semua tengah sibuk study subjek Hubungan Etnik. Peperiksaan akan berjalan pada hari selasa depan (21/4) diharap para pelajar tenang dan tak tension. kalau ada sebarang masalah atau nak tanya tentang latihan past year questions boleh datang jumpa saya pada esok hari (Jumaat) dan Isnin.

Tiada ulasan: