Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

04 Mac 2009

Minggu Ujian-kesungguhan/pengorbanan


Minggu ini masuk minggu ke sembilan perkuliahan bagi sesi Dis 2008-APril 2009. Seperti yang telah dijanjikan, minggu ni saya buat ujian utk semua kelas saya. Tapi masih ada lagi pelajar yang asyik nak mintak tangguh aje. Macam2 alasan. Padahal mereka dah tahu, minggu ke 8 , 9, 10 adalah minggu yg sibok dgn test di mana2 fakulti dan pertengahan semester ini juga banyak assingment yg perlu dihantar dan disiapkan. jadi pandai2lah mengatur jadual dan kendalikannya.

Tiada ulasan: