Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

08 Disember 2009

Seminar, Present paper, tugasan pejabat, meeting , Laporan tahunan, Research

Cuti semester Nov-Disember ini, banyak benar tugasan yang perlu diselesaikan. Ambil cuti pun sekejap2 je. Kalau saya ikut PTK lagi la susah nak ambik peluang bercuti. Pada 2 & 3 Disember lepas, ada seminatr multietnik anjuran Kolej Islam Darul Ridzuan. Saya dan mahfuzah telah membuat kertas kerja secara bersama dan apada awalnya saya juga merancang untuk menghadirinya namun bajet dari jabatan pun tak dapat maka mahfuzah saja pergi dan dia present paper tersebut (di Perak). Pada 22 dan 23 disember ini pula saya akan present paper di seminar dakwah dan multietnik di ukm. Saya juga berkolaburasi dgn mahfuzah tapi dia cuti berkahwin. Beberapa perkara yang berkaitan dgn perjawatan juga saya sudah selesaikan. begitu juga dgn research perlu di beri tumpuan lebih semasa cuti ni, terutama memulakan penulisan bab 1 dan 2 serta penyediaan soal selidik. Laporan tahun bahagian penulisan dan penerbitan juga saya perlu siapkan. Ada dua yang perlu saya buat, iaitu untuk universiti dan kedua untuk terbitan citu.

Tiada ulasan: