Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

13 Oktober 2011

Perlu diperhebatkan "Unit Selamatkan Akidah" neg Selangor

Unit Selamatkan Akidah Selangor bimbing 25 yang terpesong
12/10/2011 7:53pm


SHAH ALAM 12 Okt – Unit Selamatkan Akidah (USA) kerajaan negeri Selangor yang ditubuhkan Ogos lepas telah membantu dan membimbing 25 umat Islam yang telah dikatakan terpesong akidah mereka.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor, Datuk Dr Hasan Mohamed Ali berkata, unit yang di bawah jawatankuasa itu turut memberikan sumbangan kepada mereka mengikut keperluan seperti bantuan perumahan, belanja bulanan serta belanja anak-anak ke sekolah.

Tiada ulasan: