Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

31 Disember 2008

Semester Disember 2008-April 2009, Tahun Baru Hijrah 1430 dan Tahun Baru Masihi 2009


Salam,
Masa berjalan begitu pantas tanpa menunggu sesaat pun. Tahun 1429H telah tamat dan tahun masihi juga sampai ke penghujungnya. banyak peristiwa berlaku dalam sepanjang tahun ini. Dan banyak juga perancangan yang berjaya dilaksanakan tapi tak kurang juga yang carry foward. Kepada semua pelajar-pelajar uitm, semoga tahun baru dan semester baru diiringi dengan semangat yang lebih waja. Kepada sahabat-sahabat pensyarah selamat juga menjalankan tugas hakiki selain menyempurnakan tugasan2 sampingan.

Tiada ulasan: