Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

08 Januari 2009

Kesibukan Kelas


Minggu ni masuk minggu kedua kuliah semester Dis 2008-April 2009. Tapi yang kurang menariknya semester ni bila dapat kelas di cempaka sebab masih dalam proses baik pulih. Sedikit tension sebab masuk kelas tak de elektrik, panas dan nak mengajar pun tak boleh pakai LCD. Harap2 tak lama.
Semalam dan hari ni (7 & 8 Januari) saya ada Bengkel pemantapan ctu 551. Bentang kertas kerja tajuk Pencapaian Tamadun India dalam pelbagai bidang. Dah lama tak mengajar TITAS. Pastu bentang dgn kak Nik Kamaliah utk skemanya pulak. Tapi tengahari terkejut bila dapat panggilan tel dari sekolah sri pintar, irdina sakit pinggang. tak tahulah serius atau dia ada agenda lain tapi masa saya datang tenguk nak bawak balik dia kata dah ok lak...hai!macam2 hal.

Tiada ulasan: