Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

10 Oktober 2008

SALAM EIDUL FITRI MAAF ZAHIR BATIN


ASSALAMUALAIKUM;

Semester kali ini, selain cuti semester break, cuti khas raya diberikan iaitu selama seminggu. Macam biasa, minggu terakhir sebvelum raya, pelajar dah sibuk balik kampung...yang balik awal katanya sebab tiket dah habis. Then, hari Isnin 6 oktober sebaik kuliah disambung semula, pelajar ada lagi yang tak balik semula ke shah alam...juga sebab tiket bas, letih baru sampai, dan ada juga yang masih dengan aura raya..malas nak ke kelas. rAYA TETAP RAYA TAPI PERJUANGan dan tanggung jawab perlu diteruskan...Ada 3 minggu sahaja atau 3 kali pertemuan selepas cuti raya ni, seharusnya pelajar jangan memonteng kelas lagi.

Tiada ulasan: