Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

04 Julai 2008

SELAMAT DATANG/SELAMAT MENDAFTAR SESI JULAI-NOV 2008

Selamat datang kepada para pelajar baru ke UiTM. Gunakanlah kesempatan dan peluang yang diberi oleh Allah SWT dengan sebaiknya. Ingatlah harapan ibu bapa anda. Peranan anda semakin bertambah. Tanamkan niat yang betul, untuk apa anda berada di IPT ini????Apa yang anda inginkan???
Kepada pelajar lama, selamat menyambung perjuangan anda. Muhasabah diri, jangan ulangi kesilapan lepas tak kiralah sama ada dalam peperiksaan, dalam melaksanakan tugas2 sebagai pelajar, sebagai muslim ataupun sebagai anak. Jangan mudah alpa dan leka. Sebaik masuk kelas minggu pertama, jangan tangguh segala tugas dan peranan anda. Perbetulkan dulu niat anda, semoga perjalanan anda akan lebih diberkati dan dipermudahkan.

Tiada ulasan: