Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

24 Februari 2010

ISU: Sambutan Maulidur Rasul di Pulau Pinang

Petikan Akhbar Utusan Malaysia.

Pulau Pinang tarik balik batal perarakan Maulidur RasulPULAU PINANG 13 Feb. - Akibat dikritik hebat dan bimbang kehilangan sokongan orang Melayu, kerajaan negeri membuat keputusan untuk mengadakan perarakan Maulidur Rasul yang mengikut program asal sebelum ini dibatalkan.

Perkara itu diumumkan oleh Ketua Menteri, Lim Guan Eng dan Exco Agama, Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna negeri, Abdul Malik Kassim semasa ceramah umum di Tapak Pesta Sungai Nibong di sini malam tadi.

Malah, kedua-dua mereka menafikan kerajaan negeri ada mengeluarkan arahan supaya perarakan itu dibatalkan.Baca seterusnya...

Tiada ulasan: