Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

19 Februari 2010

Bengkel Penulisan Jurnal 18-19 feb 2010

Bengkel 2 hari ini telah d rancang sejak dis 2009, iaitu sblm sy memegang jwtn koordinator upena. Jadi sy tpaksa memikul tanggung jawab menyelesaikannya kerana hingga ke hari ini belum ada plantikan di buat utk ganti sy sbg wakil upena d citu. Saya sangat lega dgn tamatnya program ini kerana sudh mengurangkan bebanan sy sedikit.
Bengkel dgn kerjasma upena ini dikendalikan oleh PM Dr Raihanah Abdullah (UM)iaitu ceramah 1 dan bengkel 1 dan 2. Ceramah 2 dikendalikan oleh PM Dr Khairil dr upena iaitu koordinator jurnal. Alhamdulillah sokongan peserta sgt baik bgt juga pengarah w/pun hari kedua sebahagainnya present paper seminar dan mesyuarat.

Tiada ulasan: