Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

01 November 2009

SELAMAT MENGHADAPI PEPERIKSAAN CTU 553 1 NOV 09

Hari ini jam 9 pagi(Ahad), bermulalah perjuanga para pelajar saya utnuk subjek hubungan etnik. Semoga semua bersedia dengan yakin dan menjawab dengan berhati-hati dan tumpuan yg sepenuhnya. Saya doakan semuanya dipermudahkan dan khirnya berjaya dalam peperiksaan ini. Saya rasa semua rasa kecut perut terutama nak jawab bahagian esei. Mudah-mudahan apa yang anda semua jangkakan akan keluar, menjadi kenyataan. Jangan lupa baca bismillah. SEMOGA BERJAYA. Saya pula akan mengawas di Dewan Serbaguna Kolej Seroja untuk pelajar AM 225 dan 228.

Tiada ulasan: