Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

28 Mei 2009

Angkut Barang

Dalam tempoh 2 minggu ni, selain sibuk dengan tugasan saya dan kakitangan opis juga sebenarnya sibuk untuk berpindah ke bangunan Cempaka 5. Pusat Islam akan ditutup untuk renovation bagi tempoh setahun. Manakala bilik saya yang terletak di bangunan FKM (lama) iaitu di atas fakulti geometik akan diambil oleh fakulti tersebut. Hai, nasib lah kami asyik kena tendang ke sana dan kesini.

Tiada ulasan: