Pesanan Pemimpin Terdahulu


"Saya dahulu telah berkata, kita hendaklah berbaik-baik dengan bangsa lain dalam pekerjaan mencari nafkah, tetapi di sebalik itu kita mesti ingat bahawa negara ini negara Melayu yang mesti kita utamakan".- Dato' Onn
Jaafar


"Sejarah telah membuktikan bahawa orang Melayu berjiran dengan orang bukan Melayu lebih daripada 200 tahun yang lalu. Kita duduk bersama-sama dan berjiran dengan pelbagai kaum di negara ini. Bagi saya, kejayaan itu memerlukan kepada beribu-ribu kepala, beribu-ribu hati dan beratus-ratus ribu tangan yang perlu digabungkan menjadi satu dan tunggal supaya faedah-faedah dan cita-cita kita itu tercapai dengan sempurnanya". - Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj.

16 Jun 2010

Kesarjanaanku diuji

14-18 Jun 2010, hari yang dinantikan2 sejak sebulan yang lalu muncul jua akhirnya. Bermulalah Penilaian Tahap Kecekapan(PTK). Setelah 3 minggu bertungkus-lumus menyiapkan tugasan untuk PTK, kini tiba masanya untuk diuji. Hasilan Kerja Terkini Proposal Research dan Kertas Renungan. Paling mendebarkan hari ini, 16 jun, pembentangan proposal. Semua orang kecut perut.

Tiada ulasan: